Vakantie vlinders

Ik ben afgelopen meivakantie met de familie naar Spanje geweest. We hadden daar een huisje gehuurd. Het was in de provincie Girona. Hier zijn de foto’s van de vlinders.

Het bont zandoogje in Spanje, de ondersoort Aegeria

Het bontzandoogje (Pararge aegeria). In Spanje is er een andere ondersoort dan in Nederland, namelijk de aegeria en in Nederland is het de tircis. Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

Het boswitje (Leptidae sinapis)

Het boswitje (Leptidea sinapis) Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De Spaanse parelmoervlinder (meliteae deione)

De spaanse parelmoervlinder (Melitaea deione). Deze vlinder kwam heel veel voor in de buurt van ons vakantiehuisje. Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

Het bloemenblauwtje (Glaucopsyche alexis)

Het bloemenblauwtje (Glaucopsyche alexis) kwamen we tegen tijdens een wandeling en het is een hele drukke vlieger, vliegt maar heen en weer en gaat uiteindelijk ergens zitten, maar als ie weer vliegt dan kan je weer even wachten en er achteraan lopen. Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De Spaanse parelmoervlinder (Meliteae deione)

De spaanse parelmoervlinder (Melitaea deione) is heel makkelijk te fotograferen. Hij/zij gaat snel zitten en vliegt niet snel op. Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De kolibrievlinder (Macroglossum stellatrum)

De kolibrievlinder (Macroglossum stellatrum) vliegt als een gek van bloem naar bloem. Is een dagactieve nachtvlinder. Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De Spaanse parelmoervlinder (Meliteae deione)

De spaanse parelmoervlinder (Melitaea deione). Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De spaanse parelmoervlinder (Meliteae deione)

De spaanse parelmoervlinder (Melitaea deione). Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De tweekleurige parelmoervlinder (Melitaea didyma)

De tweekleurige parelmoervlinder (Melitaea didyma). Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De spaanse parelmoervlinder (Meliteae deione)

De spaanse parelmoervlinder (Melitaea deione). Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De spaanse parelmoervlinder (Meliteae deione)

De spaanse parelmoervlinder (Melitaea deione) zaten overal langs de kant van de weg! Foto: Mathijs Herremans. 1 mei 2015.

De blauwe ijsvogelvlinder (Limenitis reducta)

De blauwe ijsvogelvlinder (Limenitis reducta) ik zag hem/haar een keer voorbij schieten en zag gelijk aan de kleuren en de manier van vliegen dat het een ijsvogelvlinder was. Ik dacht ook al de blauwe omdat ik via waarneming.nl had gezien dat ze in de buurt voorkomen. Maar pas de volgende dag kunnen fotograferen toen ik hem/haar weer zag. Foto: Mathijs Herremans. 2 mei 2015.

Het groentje (Callophrys rubi)

Het groentje (Callophrys rubi). Ik heb maar één groentje gezien die echt groen was en twijfel daarom ook of de rest wel groentjes zijn, maar het kan haast niet anders. Foto: Mathijs Herremans. 2 mei 2015.

Het icarusblauwtje (Polyommatus icarus)

Het icarusblauwtje (Polyommatus icarus). Foto: Mathijs Herremans. 2 mei 2015.

De koninginnenpage (Papilio machaon)

De De koninginnenpage (Papilio machaon). Een hele wandeling gemaakt in Montseny een natuurgebied en ik vond maar drie foto’s die goed zijn, waaronder deze. Foto: Mathijs Herremans. 5 mei 2015.

Cleopatra (Gonepteryx cleopatra)

Cleopatra (Gonepteryx cleopatra). Net op het juiste moment gefotografeerd. De vlinder vloog net weg, wat je niet ziet en daarom heb ik hem met die mooie oranje vlek. De vrouwtjes zien eruit als de vrouwtje citroenvlinder, maar dan een stuk groter. Foto: Mathijs Herremans. 5 mei 2015.

De koninginnenpage (Papilio machaon)

De koninginnenpage (Papilio machaon). We kwamen tijdens deze wandeling hoog op een berg waar een heel mooi Bed & Breakfest is met een veld vol kruiden waar wel 15 vlindersoorten voorkomen, als ik nog langer had gekeken vast nog meer! Foto: Mathijs Herremans. 5 mei 2015.

 

 

Author: Mathijs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *