Foto van de week! Week 44

Yuma in de heide

Yuma tussen de uitgebloeideide. Foto: Mathijs Herremans. 1 november 2014. ƒ/2.8, 4.5 mm, 1/800, ISO 400. Klik op de foto om deze in het groot te bekijken op Flickr.

Afgelopen weekend ben ik zaterdag ochtend in alle vroegte gaan wandelen met Yuma. Ruim twee uur wandelen via Tienray naar Swolgen en naar het Schuitwater en weer terug. De afstand was ongeveer zo’n 8 á 9 km. Yuma deed het erg goed, in groepsverband trekt hij nogal aan de riem, maar als je alleen met hem bent is het geen probleem. Hij heeft ook niet echt de neiging om naar andere honden toe te gaan. Eén keer sprong hij naar een andere hond toe. Yuma heeft het geweten, want de hond viel hem aan. Tsja… wie is er dan fout, Yuma of die andere hond. Yuma heeft geen een keer terug gebeten. Hij ging op de grond liggen. De andere hond zal dan wel fout zijn, omdat hij maar door bleef gaan. Ze waren aan de riem en dat is toch altijd anders. Yuma was daarna een tijdje schrikkerig, maar het is al weer goed. Even door de uitgebloeide hei (zie foto) en Yuma uitgelegd over mijn vlindertelroute. Of hij er iets van snapt…? Nee, tuurlijk niet, maar het is wel mijn grote vriend. Thuis gekomen, kregen alle honden een kluifje, maar nog steeds energie genoeg.

Snowy tussen de heide

Snowy tussen de heide. Foto: Mathijs Herremans. 2 november 2014. ƒ/4.5, 4.5 mm, 1/640, ISO 160. Klik op de foto om deze in het groot te bekijken op Flickr.

De ochtend erop ben ik met Snowy gaan wandelen. Ongeveer dezelfde route, ook bijna dezelfde afstand. Snowy is wel bang voor andere honden, als ze ze van een afstand ziet klinkt ze heel stoer; grommen en blaffen, maar komt ze dichterbij, dan wil ze wel vluchten. Ik moest met Snowy ook door een poort voor de heide (zie foto), maar Snowy wil graag onder het prikkeldraad door. Dat gaat niet, ze is meteen onderdanig en gaat liggen. Verderop was een vrouw die vroeg wat voor ras het was, dus dat heb ik uitgelegd en nog een kaartje gegeven van mijn website, ze was wel geïnteresseerd in het nestje en in het ras. Thuis gekomen krijgen weer alle honden een kluifje. Toen de andere mensen later gingen wandelen met alle honden behalve Snowy was ze aan het huilen, ze mistte papa.

 

 

 

Author: Mathijs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *