Foto van de week! Week 37

De reiger pakt een visje

Deze reiger zetten twee stappen en pakte gelijk het visje uit het water. Foto: Mathijs Herremans, 14 september 2014. Klik op de afbeelding voor de grotere versie op Flickr. ƒ/4.0, 108.0 mm, 1/160, ISO 320.

Het is niet de mooiste foto, ik vind de kleuren niet mooi, maar ik vind het toch wel leuk dat ik een foto heb van de reiger met een visje uit zijn bek. Dit was in de bossen in Vught. Deze reiger stond te loeren naar een prooi. Ik stond al met mijn camera klaar. De reiger zetten twee stappen en ik dacht: “Die gaat vliegen.” Maar de reiger deed zijn snavel in het water en pakte een visje, eigenlijk dacht ik dat de reiger een slok water nam. Ik was precies op tijd met de foto, dat meer geluk dan wijsheid was. De reiger deed dit zo soepel, dat zou mij ook moeten lukken, maar dat gaat denk ik niet lukken.

Author: Mathijs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *