De foto van de week! Week 28

 

Parende icarusblauwtjes

Parende icarusblauwtjes, boven het vrouwtje en onder het mannetje. De foto van de week! Foto: Mathijs Herremans, 12 juli. Klik op de foto voor een grotere versie. ƒ/3.5, 5.5 mm, 1/640, ISO 100.

De foto van deze week is deze week wel van parende vlinders, vorige week haalde andere parende vlinders het net niet, maar nu een ander stelletje wel, namelijk de icarusblauwtjes.

Afgelopen woensdag is de telroute uitzetten met de mevrouw van De Vlinderstichting niet doorgegaan vanwege het slechte weer. Binnenkort komt ze wel en gaan we een telroute uitzetten. Ik heb geïnformeerd bij het IVN naar een goed tellocatie, die verwezen mij weer door naar iemand, en die vertelde mij dat de beste locatie zou zijn, ’t Lottums Schuitwater, of een ven in ’t Schuitwater, of een beekje in ’t Schuitwater. En bij dat ven heb ik de foto van de week gemaakt, het is afgesloten, zoals de meneer mij vertelde, maar ben er wel omheen gelopen en kon ergens doorheen, waar je wel in mag en waar word begrazen. Ik zag daar twee kleine vlindertjes achter elkaar vliegen, één blauwe en één bruine, dat betekende dus, dat het icarusblauwtjes zijn, een mannetje en een vrouwtje. Ik had me al voorgenomen, niet over het pad te lopen, voor zover dat er wel was. En ben ze gaan volgen, ze gingen niet zover van het padje af. Ze gingen dus, zoals ik al hoopte; paren. Het duurde even voor ze aan elkaar zaten, en heb toen al een aantal foto’s gemaakt. Over die foto’s ben ik niet echt tevreden, maar op het moment dat ik teveel bewoog en de camera te dichtbij kwam vlogen ze weg. Even was ik bang dat ze los waren, maar het mannetje vloog met zijn vrouwtje weg. En ze gingen verderop weer in het gras verder. En ook daar verschoten ze een keer. Maar gelukkig maar zo’n 15 cm verder, en heb toen de beste foto gemaakt en ben terug naar huis gegaan. En dat is deze foto. Klik hier voor meer foto’s van de wandeling.

Author: Mathijs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *