De foto van de week! Week 27

 

Dit Landkaartje, is zeer waarschijnlijk gepakt door een vogel, en mist daarom een deel van zijn ondervleugels en de bovenste vleugels.

Het Landkaartje dat was gepakt door de vogels. Foto: Mathijs Herremans, 3 juli 2014.  ƒ/2.8, 101.4 mm, 1/640, ISO 100. Klik op de foto voor een grotere versie.

Ik wilde eigenlijk een andere foto van de week doen, namelijk die van 2 parende Grote koolwitjes. Ik zag deze dinsdag 3 keer en vandaag een aantal keer, dezelfde, het begint er meer op te lijken dat het een Siamese vlinder is, maar dat zal vast wel niet bestaan. Tot wij vandaag gingen wandelen in ’t Ham, een natuurgebied in Horst aan de Maas, waar ook erg veel vlinders zitten. Frank zag toen we op de terug weg waren een aparte vlinder op de grond zitten. Op het eerste gezicht leek de vlinder een beetje op de Phageavlinder. Ik had de dag daarvoor bij het IVN, met een wandeling door ’t Schuitwater, nog met de gids over de Phageavlinder gehad, maar toen ik beter keek zag ik dat het een Landkaartje was, de zomergeneratie. Die had ik al een paar keer eerder gezien. Alleen miste deze heel zijn ondervleugels en een deel van zijn bovenvleugels. Waarschijnlijk heeft een vogel hem te pakken gehad. Ik ging natuurlijk foto’s maken, en iemand anders wilde hem pakken, maar toen braken gelijk zijn vleugels. Deze vlinder had dus geen schijn van kans meer om te overleven. Ik stond op en we wilde weer terug naar de parkeerplaats lopen. Hij had nu bijna geen vleugels meer. Ik heb hem maar dood getrapt om hem de pijn te besparen, overleven was hem echt niet meer gelukt. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Landkaartje zeer waarschijnlijk gepakt door een vogel

Het Landkaartje dat was gepakt door de vogel, hier is hij nog meer toegetakeld.. Foto: Mathijs Herremans, 3 juli 2014. ƒ/2.8, 10.9 mm, 1/640, ISO 100. Klik op de foto voor een grotere versie.

Wil je toch de foto’s van de twee parende Koolwitjes zien, klik dan hier en hier en hier voor mijn hele “Vlinderalbum” op Flickr.com, waar ook nog meer parende Groot Koolwitjes op staan.

 

Author: Mathijs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *